Innsbrucker Böhmische naar Nederland?

Die Innsbrucker Böhmische komen mogelijk in 2014 naar Nederland voor een eenmalig optreden.  Projectcommissie lanceert een Nederlandse Facebooksite ‘Die Innsbrucker Böhmische – Das Original’.

Die Innsbrucker Böhmische hebben een muzikale vriendschap gesloten met de Isseltaler Musikanten. Reeds twee keer hebben de Isseltaler Musikanten met groot succes een concert van Die Innsbrucker Böhmische in Nederland georganiseerd.  Een aantal van onze leden reist inmiddels jaarlijks naar Barbian in Zuid-Tirol om cd-presentaties van het orkest bij te wonen. Deze leden hebben zich verenigd in de projectcommissie ‘Innsbrucker Böhmische 2014 NL’.

Deze projectcommissie heeft met beide gezelschappen het voornemen besproken om in 2014 opnieuw een eenmalig concert van Die Innsbrucker Böhmische in Nederland te organiseren, met de Isseltaler Musikanten in het voorprogramma. Over de bijzondere wijze waarop dit concert georganiseerd gaat worden, leest u binnenkort alles op de Nederlandse Facebookpagina van Die Innsbrucker Böhmische en op de website van de Isseltaler Musikanten. Indien alles volgens plan verloopt gaat het unieke optreden in het najaar van 2014 op een nog nader te bepalen locatie in de omgeving van Arnhem-Velp plaatsvinden.

Heeft u nu al interesse om het concert bij te wonen, dan kunt u dit laten weten via info@isseltalermusikanten.nl.

Afbeelding

Voor degenen die het orkest niet kennen, stellen wij u het orkest kort voor. Die Innsbrucker Böhmische werden opgericht in 1997 door slagwerker Norbert Rabanser. De in Zuid-Tirol geboren Norbert Rabanser is de muzikale leider van het gezelschap. Het is het onbetwiste toporkest in kleine bezetting in het muziekgenre en is in dit genre nog niet overtroffen in kwaliteit. De handelsmerken van de groep zijn de originele composities en de eigen arrangementen, die een hoge mate van virtuositeit verlangen.  De zeven professionele musici van Die Innsbrucker Böhmische komen uit de klassieke muziek. Een aantal musici was destijds actief bij Ernst Mosch und seine Original Egerländer Musikanten. De musici zijn docent aan muziekscholen en universiteiten, componeren voor blaasorkest en zijn in verschillende muzikale stijlen thuis. Het hart klopt, ondanks de vele verschillende muzikale activiteiten, echter voor de blaasmuziek.

Like de nieuwe Nederlandse Facebooksite en lees binnenkort meer over dit project!

4 gedachten over “Innsbrucker Böhmische naar Nederland?

 1. Ik zou graag op de hoogte willen blijven van de vorderingen m.b.t het optreden in Nederland. Geweldige muziek

  1. Dank voor je reactie. Binnenkort zetten wij onze plannen uiteen. Dat doen wij o.a. via de Facebooksite InnsbruckerNL
   Heb je die al geliked?
   Via e-mail sturen wij nieuwsbrieven. Uiteraard ook via WordPress
   Gr. Jan-Joris

Reacties zijn gesloten.