Verandering in de muzikale leiding van de Isseltaler Musikanten

Officiële Mededeling

Verandering in de muzikale leiding van de Isseltaler Musikanten

Beste vrienden van de Isseltaler Musikanten,

Na jarenlang actief te zijn geweest als dirigent van de Isseltaler Musikanten heeft Bennie ter Heide om professionele redenen besloten het muzikale leiderschap over te dragen aan een opvolger. Sinds oktober 2004 is Bennie als dirigent betrokken geweest bij het succes van het orkest. Met Bennie heeft het orkest een grote groei meegemaakt en heeft het orkest zich, zowel in muzikaal opzicht als in presentatie, positief weten te onderscheiden van andere blaasorkesten. Bennie heeft de orkestleden zodanig muzikaal weten te inspireren dat optredens voor het publiek een waar genot om te beluisteren en te bekijken zijn geworden. Wij bedanken Bennie voor zijn tomeloze inzet voor de Isseltaler Musikanten gedurende bijna 12,5 jaar.

Als nieuwe dirigent is benoemd Cyrille van Poucke (1962). Wij zijn zeer trots dat wij met Cyrille wederom een gerenommeerde muzikale leider hebben kunnen aantrekken. Cyrille is geen onbekende in de muziekwereld en keert met zijn dirigentschap bij de Isseltaler Musikanten terug naar blaasmuziek. Reeds vanaf jonge leeftijd klopt het muzikale hart van Cyrille voor de Egerländermuziek. Naast al zijn activiteiten in de klassieke muziek heeft hij deel uitgemaakt van de Glanerbrugger Muzikanten en is hij flügelhornist in het orkest van Herman Engelbertinck u.s. Egerländer Musikanten. In het verleden is Cyrille twee keer docent geweest bij de Isseltaler Egerländerworkshop. Voor een nog uitgebreidere biografie verwijzen wij graag naar onze website.

Wij kijken uit naar een voortzetting van de successen van het orkest onder de nieuwe muzikale leiding! Wij kunnen u verzekeren dat wij onze missie om mooie Egerländerblaasmuziek uit te voeren, zullen blijven uitwerken en de activiteiten van het orkest met grote passie en nieuwe ideeën gaan continueren.

Op zondag 12 maart 2017 zal Cyrille voor het eerst voor het orkest staan tijdens het ‘Frühlingsfest der Blasmusik’  in Gorssel. De officiële overdracht zal plaatsvinden tijdens het Jubileumoptreden op 30 april 2017 in Babberich; daar zal Bennie ter Heide het stokje officieel overdragen aan zijn opvolger.

Vriendelijke groet,

Bestuur Isseltaler Musikanten

logo im 2017

Advertentie