Isseltaler Musikanten gaan optreden in Südtirol (Italië)

Musikfest Bürgerkapelle Tramin

Rheden – De Isseltaler Musikanten uit Rheden zijn uitgenodigd de Nederlandse bijdrage te leveren aan een groot traditioneel muziekfeest in Zuid Tirol. Deze uitnodiging in het jubileumjaar van de Isseltaler Musikanten werd graag aanvaard. 

De muzikanten vliegen op zaterdag 2 september 2017 in alle vroegte naar Verona om van daaruit verder te reizen naar Tramin, waar ’s-middags het eerste optreden zal plaatsvinden. Het vervoer van de instrumenten e.d. is door AVITAS Autolease B.V. per busje georganiseerd.

In het eerste weekend van september wordt Tramin in Zuid-Tirol (Italië) weer omgetoverd tot een bolwerk van de blaasmuziek. Op zaterdag 2 september en zondag 3 september 2017 staat een groot muziekfestival op het programma, waar ongeveer 200 muzikanten uit Nederland, Duitsland, Oostenrijk en Zuid-Tirol hun muzikale kunnen zullen vertonen.

DSC9955-1600x600DSC3510-1600x600Het jaarlijkse muziekfestival is georganiseerd door de Bürgerkapelle Tramin. Dit grote harmonieorkest in ‘Nationaltracht’ staat onder leiding van Norbert Rabanser. Op initiatief van Norbert Rabanser (muzikaal leider van die Innsbrucker Böhmische) zijn de Isseltaler Musikanten opgenomen in de line-up van het festival. De Isseltaler Musikanten gaan twee optredens geven. Op zaterdag en op zondag. Op zondag treden de Isseltaler Musikanten op voor headliner Die Innsbrucker Böhmische.

Tramin ligt aan de ‘Südtiroler Weinstraße’. De festivalbrochure doet de volgende aanbeveling:

‘Die Besucher erwarten Tiroler Spezialitäten, edle Tropfen und vor allem gediegene Blasmusik. Zum Frühschoppen am Sonntagvormittag werden u.a. der berühmte “Schopf mit Plent” serviert und frische Weißwurst mit Brezen aufgetischt.’

http://www.buergerkapelle.com

Tramin Dorf, Festplatz

tramintotaaljpg (1).jpgFestplatz Tramin, Provincia di Bolzano – Alto Adige, Italie

zaterdag 2 september 2017 Musikfest Tramin van 17.00 – 18.00 uur

zondag 3 september 2017 Musikfest Tramin van 16.30 – 18.00 uur

 

Plakat.fh11

Advertentie

2 gedachten over “Isseltaler Musikanten gaan optreden in Südtirol (Italië)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s