‘Zweimal Blasmusik 2018’ met Blaaskapel Judaska en de Isseltaler Musikanten

Zweimal Blasmusik in Babberich met topblaasmuziek op het podium

Isseltaler Musikanten en Blaaskapel Judaska in een non-stopprogramma

De Isseltaler Musikanten hebben de smaak te pakken en hebben gefaciliteerd door Drumfanfare “St. Jan” weer een groot blaasmuziekfeest in Babberich op het programma gezet. Op zondagmiddag 14 oktober 2018 hebben onder de noemer ‘Zweimal Blasmusik’ twee bekende blaaskapellen hun komst naar Kulturhus De Borg in Babberich aangekondigd: de Isseltaler Musikanten zelf en de Blaaskapel Judaska. De aanvang is 14.00 uur en de zaal is open om 13.00 uur.

Zweimal Blasmusik

Zweimal Blasmusik is de vlag die de lading dekt. Het is bedoeld als een serie van blaasmuziekevenementen, waarbij twee topblaaskapellen in een non-stopprogramma op het podium gaan plaatsnemen. In een gezellige entourage kunt u genieten van blaasmuziek op topniveau. Allereerst treden de Isseltaler Musikanten voor u op. Dit orkest wordt om 16.15 uur opgevolgd door Blaaskapel Judaska. Voor een hapje en een drankje wordt gezorgd door Drumfanfare “St. Jan” Babberich.

Blaaskapel Judaska

zweimalblasmusikjudaskafoto

Blaaskapel Judaska uit de regio Noord-Limburg speelde zich de afgelopen jaren in de harten van veel fans. Zij hebben talrijke optredens op hun naam staan, waaronder optredens op de belangrijke festivals ‘Kronjuwelen der Blasmusik’ (Duitsland) en ‘Woodstock der Blasmusik’ (Oostenrijk).

Op het grote blaasmuziekfestival Woodstock der Blasmusik, dat in het eerste weekeinde van juli 2017 plaatsvond in Ort im Innkreis (Oostenrijk) had Judaska de taak om na het ‘Gesammtspiel’ onder leiding van Ernst Hutter hun muzikale uurtje op Mainstage te vullen. Dit was een behoorlijke klus voor een niet alledaags zeer massaal publiek. Mede door de variatie in het muzikale programma werd het een ervaring om nooit te vergeten. Blaaskapel Judaska heeft zich staande gehouden tussen de merendeels professionele muzikanten op het festival.

judaska woodstockMet negen koperblazers, twee klarinettisten en slagwerk geven de Limburgers nieuwe impulsen aan de hedendaagse blaasmuziek. Een ervaring voor ogen en oren. Dankzij de contacten van de Isseltaler Musikanten gelegd op het festival Woodstock der Blasmusik staan de muzikanten nu in Babberich op het podium.

Het repertoire van Judaska bestaat uit een zeer breed scala van Tsjechische-, Böhmische- en amusementsmuziek. Zij schrikken ook niet terug om een Dixielandnummer ten gehore te brengen.   De kapel staat garant voor een goed stuk muziek, gebracht op Judaskaanse wijze, met veel plezier maar vooral grote passie voor de blaasmuziek. De uitdaging is dan ook om het publiek te amuseren en mee te nemen in het muzikale avontuur.

Isseltaler Musikanten

zweimalblasmusikimfoto

Dirigent Cyrille van Poucke heeft met de Isseltaler Musikanten voor ‘Zweimal Blasmusik’ een feestelijk programma voorbereid. Diverse werken van Ernst Mosch und sein Egerländer Musikanten en diverse andere Böhmische (jonge) componisten zullen de revue passeren.

De ‘Isseltaler Musikanten’ werden 40 jaar geleden opgericht aan de boorden van de IJssel in de gemeente Rheden. Hier ligt ook de oorsprong van de naam van het orkest (IJsseldal). De Isseltaler Musikanten zijn gespecialiseerd in de Egerländerblaasmuziek. Het regionale orkest bestaat uit 22 muzikanten. Gedurende haar bestaan is de blaaskapel uitgegroeid tot een toonaangevende kapel die gespecialiseerd is in de Böhmische Egerländermuziek. Door telkens weer gerenommeerde dirigenten aan te trekken heeft het orkest deze groei doorgemaakt en is het orkest na 40 jaar nog springlevend. Er is gebleken dat er een behoorlijke groep liefhebbers van mooie stemmige blaasmuziek is, die de weg naar de optredens van de Isseltaler Musikanten weet te vinden. Met gemiddeld 12 optredens per jaar zijn de muzikanten op de Bühne te vinden. Niet alleen in Nederland, maar ook bijvoorbeeld in Hamminkeln (Duitsland) bij feesten van de destilleerderij van de befaamde Isseltaler Kruidenlikeur. In het jubileumjaar 2017 heeft zelfs een buitenlandse reis naar Tramin in Zuid-Tirol op de agenda gestaan. Op concoursen heeft het orkest diverse prijzen vergaard en hebben juryleden bevestigd dat het orkest tot de topklasse behoort. Door een zorgvuldige presentatie op het podium met duidelijk aandacht voor hetgeen de concertbezoeker tegenwoordig verlangt, zijn de Isseltaler Musikanten graag geziene muzikale gasten.

Waar en wanneer?   

Zweimal Blasmusik wordt gehouden op zondagmiddag 14 oktober 2018 in Kulturhus De Borg, Babborgaplein 3a, (6909 DW) Babberich (Zevenaar). De aanvang is 14.00 uur en de zaal gaat om 13.00 uur open. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de zaal en via www.isseltalermusikanten.nl. Kaarten zijn ook via de e-Ticketshop van de Isseltaler Musikanten te bestellen. De toegangsprijs bedraagt € 10,00 per persoon. U kunt ook  kaarten reserveren via de Reserveringslijn 026 – 38 20 245 of per e-mail info@isseltalermusikanten.nl

zweimalblasmusik_vk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s