Concert Camembert, kaasconcert met blaasmuziek in Geldrop

Concert Camembert, kaasconcert met blaasmuziek in Geldrop

Concert Camembert. Dat is de naam van het kaasconcert dat op zondag 9 december 2018 zal plaatsvinden in Geldrop. Kaasconcert? Inderdaad, want tijdens deze gezellige middag kunt u, luisterend naar de muziek van twee bekende blaaskapellen, de Isseltaler Musikanten uit het Gelderse Rheden en Blaaskapel de Breethaler uit Maasbree, smullen van de lekkerste kazen uit binnen- en buitenland. Het is alweer de 5e keer dat dit concert wordt georganiseerd.

38391929_2183223015294434_2056257988582178816_n

Waar en Hoe laat?
Het kaasconcert ‘Concert Camembert’ vindt plaats in Verenigingsgebouw De Borgh in Geldrop, Speeltuinpad 3 en begint om 14.00 uur. De zaal is open vanaf 13.30 uur. Het einde van de middag is gepland rond 17.00 uur. De entree inclusief kaasarrangement bedraagt € 10,00 per persoon en hiervoor kunt u tijdens het concert tweemaal een bord halen met diverse stukjes kaas en brood naar keuze. Uiteraard kan er ook een goed glas wijn geserveerd worden. Wilt u deze gezellige middag meemaken mét een kaasarrangement, reserveer dan kaartjes bij Cissy Bakermans, tel. 06-1798 4391. U kunt ook een mailtje sturen naar cissybakermans@outlook.com.   Zonder kaasarrangement bedraagt de entree € 5,00 per persoon. Het entreebedrag kunt u overmaken naar bankrekeningnummer IBAN NL41 RABO 0171 9189 16 ten name van Verenigingsgebouw De Borgh in Geldrop. U kunt ook aan de kassa betalen.  S.v.p. altijd vooraf reserveren. De algemene presentatie is in handen van Ruud van Didden, bekend van het tijdschrift Ruud’s Music Magazine, speciaal voor liefhebbers van blaaskapellenmuziek. Tot ziens, tot Concert Camembert.

Het Concert Camembert
Het “kaasteam” van De Borgh uit Geldrop maakt een selectie uit de tientallen, misschien wel honderden kaassoorten die er zijn. Denk aan Brie, Camembert, Emmentaler, Feta uit Griekenland, Gorgonzola, Mascarpone, Mozzarella, Parmezaanske kaas, Raclette uit Zwitserland, Roquefort uit Frankrijk, Appenzeller uit Zwitserland en ga zo maar door. In Nederland wordt elk jaar ongeveer 660 miljoen kilo kaas gemaakt en de gemiddelde Nederlander eet bijna 15 kilo kaas per jaar. Dat is zo’n kleine 300 gram per week.

Het kaasconcert wordt om 14:00 uur geopend door de Isseltaler Musikanten, met een repertoire bestaande uit voornamelijk Egerländer blaasmuziek. Deze kapel vierde in 2017 haar 40-jarig jubileum en staat sinds het voorjaar van 2017 onder leiding van Cyrille van Poucke. Het repertoire van Blaaskapel de Breethaler bestaat uit een zeer breed scala van Moravische en Böhmische blaasmuziek en amusementsmuziek.

De Isseltaler Musikanten o.l.v. Cyrille van Poucke

1-2
 Isseltaler Musikanten

De ‘Isseltaler Musikanten’ uit het Gelderse Rheden zijn gespecialiseerd in de Böhmische Egerländermuziek. Met gemiddeld 12 optredens per jaar zijn de muzikanten op de Bühne te vinden. Door een zorgvuldige presentatie op het podium met duidelijk aandacht voor hetgeen de concertbezoeker tegenwoordig verlangt, zijn de Isseltaler Musikanten – ook in het buitenland – graag geziene muzikale gasten. De Isseltaler Musikanten staan onder leiding van Cyrille van Poucke.

Website
Facebook

Blaaskapel de Breethaler o.l.v. Paul Daemen

breethaler foto april 2016 PR
De Breethaler

Blaaskapel De Breethaler is een blaaskapel uit het Noord-Limburgse dorp Maasbree en is in 1986 ontstaan uit de fanfare St. Adegondis. De kapel bestaat uit een twintigtal ervaren muzikanten aangevuld met een zangduo. De kapel staat onder leiding van Paul Daemen.
Het repertoire van de Breethaler bestaat voornamelijk een mix van Böhmische-, Tsjechische- en Egerländertitels, maar ook populaire ‘Stimmungsmusik’ behoort tot het repertoire.

Website
Facebook

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s