Europese top in blaasmuziek komt naar de Liemers!

Een van de hoogtepunten van de hedendaagse blaasmuziek komt naar Nederland. Die Innsbrucker Böhmische – Das Original! Vaak gekopieerd, nooit geëvenaard. De uitvinders van de Böhmische Blasmusik in de kleine bezetting. Kom zaterdag 29 februari 2020 naar De Ogtent in Duiven waar de Isseltaler Musikanten hun ‘Isseltalerfest’ vieren.

Die Innsbrucker Böhmische
Wanneer je het hebt over blaasmuziek in de kleinst mogelijke vorm, kun je niet om Die Innsbrucker Böhmische heen. De zeven beroepsmuzikanten creëerden 25 jaar geleden hun eigen stijl. Het stempel ‘Das Original’ heeft deze groep dus terecht verdiend, zeker als men de vele eigen composities van slagwerker en leider Norbert Rabanser en tenornhornist Mathias Rauch in acht neemt.

Die Innsbrucker Böhmische

Facebook Evenement: http://bit.ly/facebookevenement_isseltalerfest

Kaarten: http://bit.ly/Ticketshop_Isseltaler_Musikanten

Harald Kobler, Mathias Rauch
Norbert Rabanser
Markus Ettlinger

Het orkest behoort tot de crème de la crème van de blaasmuziek in Europa
De single-productie van het nummer “Land Tirol die Treue” van Die Innsbrucker Böhmische werd met goud bekroond. Tot op heden heeft het ensemble 13 cd’s opgenomen en is het ongeveer 50 keer per jaar in heel Europa op het podium te beluisteren. Op de grote festivals als Woodstock der Blasmusik staan Die Innsbrucker Böhmische als headliner geprogrammeerd.
Het orkest Die Innsbrucker Böhmische werd opgericht in 1997 door slagwerker Norbert Rabanser. De in Zuid-Tirol geboren Rabanser is de muzikale leider van het gezelschap. Tot 1999 heeft hij als slagwerker deel uitgemaakt van het Tiroler Symphonieorchester Innsbruck. Momenteel doceert hij aan het Tiroolse Conservatorium. Het is het onbetwiste toporkest in kleine bezetting in het Böhmische muziekgenre en is in dit genre nog niet overtroffen in kwaliteit. De handelsmerken van de groep zijn de originele composities en de eigen arrangementen, die een hoge mate van virtuositeit verlangen. De professionele muzikanten zijn bij elkaar gekomen om de Böhmische blaasmuziek tot in de perfectie uit te voeren. Hun sound is uniek en heeft een onmiskenbare stijl. De zeven professionele musici van Die Innsbrucker Böhmische komen uit de klassieke muziek. De musici zijn actief in symfonieorkesten, zoals het Tiroler Symphonieorchester Innsbruck of de Münchner- und Wiener Philharmonikern. Een aantal musici was destijds actief bij Ernst Mosch und seine Original Egerländer Musikanten. De musici zijn docent aan muziekscholen en universiteiten, componeren voor blaasorkest en zijn in verschillende muzikale stijlen thuis. Het hart klopt, ondanks de vele verschillende muzikale activiteiten, echter voor de blaasmuziek.

Waar en wanneer?
Het Isseltalerfest wordt gehouden op zaterdagavond 29 februari 2020 in Cultuurcentrum DE OGTENT, Remigiusplein 9, te (6921 BL) Duiven. De aanvang is 19.00 uur en de zaal gaat om 18.00 uur open. Kaarten zijn – indien nog beschikbaar – verkrijgbaar aan de zaal en via www.isseltalermusikanten.nl. Kaarten zijn ook via de e-Ticketshop van de Isseltaler Musikanten te bestellen. De toegangsprijs bedraagt € 17,50 per persoon. U kunt ook kaarten bestellen via 026 – 38 20 245 of per e-mail info@isseltalermusikanten.nl.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s