Kom naar het Open Air op de Pinkenberg!

Isseltaler Musikanten in Openluchtheater de Pinkenberg 

De Isseltaler Musikanten onder leiding van Cyrille van Poucke geven voor het eerst na de coronapauze een gezellig Open Air-concert in Openluchttheater de Pinkenberg. Het optreden wordt gegeven op zondag 20 september 2020 om 14.00 uur in het theater aan de Kluizenaarsweg 4 in Rozendaal. 

Let op, gezien de 1,5 meterregel zijn er slechts 100 kaarten beschikbaar.

In juni hebben de muzikanten twee avonden gerepeteerd in het theater. Dat is het orkestleden zo goed bevallen dat zij er graag een optreden wilden geven. Cultuurbedrijf RIQQ liet er geen gras over groeien en plaatste een concert van de Isseltaler Musikanten op de theateragenda. Intussen was het Facebookfilmpje van de repetitie al meer dan 7.000 keer bekeken. Kaarten à € 7,50 voor dit optreden zijn alleen online te krijgen via de website van de Isseltaler Musikanten,  www.isseltalermusikanten.nl. Telefonisch worden zo nodig betaalinstructies gegeven via 026-3820245. U kunt ook kaarten via de app op de website bestellen. Let op, gezien de 1,5 meterregel zijn er slechts 100 kaarten beschikbaar.

KAARTEN OPEN AIR

2020-09-20T14:00:00

  dagen

  uren  minuten  seconden

tot

Pinkenberg Open Air

Isseltaler Musikanten

De Isseltaler Musikanten zijn gespecialiseerd in de Böhmische Egerländerblaasmuziek, maar komen gewoon uit het Gelderse IJsseldal en hebben hun standplaats in Rheden. De blaaskapel is uitgegroeid tot een toonaangevende kapel en staat onder leiding van Cyrille van Poucke. De Egerländermuziek is oorspronkelijk volksmuziek uit het Egerland, een regio in het noordwesten van Bohemen (tegenwoordig in Tsjechië rond de stad Cheb (Duits: Eger) en de rivier Eger (Tsjechisch: Ohře). De stad en de rivier heten in het Duits allebei Eger. De muziekstijl is gebaseerd op de Boheemse volksmuziek. 

De Isseltaler Musikanten staan niet alleen in Nederland op de bühne. Het orkest speelde in Zuid Tirol op het muziekfeest in Tramin, is regelmatig te gast in Hamminkeln (Duitsland) en staat in mei 2022 geprogrammeerd op de 3e editie van het Open Air festival Blechlawine in Mayrhofen (Oostenrijk).

Cyrille van Poucke (1962) studeerde trompet aan het Conservatorium van Amsterdam in Nederland bij Klaas Kos van 1981 tot 1988. Tijdens zijn studie onderscheidde hij zich door op te treden met zowel het Nederlandse Nationaal Jeugdorkest, als het Schlesswig Holstein Musik Festival Orchestra met de dirigenten Leonard Bernstein, Sergiu Celibidache en Georg Solti.

Cyrille keert met zijn dirigentschap bij de Isseltaler Musikanten terug naar Böhmische blaasmuziek. Reeds vanaf jonge leeftijd klopt het muzikale hart van Cyrille voor de Egerländermuziek

Cultuurbedrijf RIQQ 

Cultuurbedrijf RIQQ maakt zich sterk voor kunst en cultuur vanuit de overtuiging dat meedoen aan – en genieten van – kunst en cultuur mensen verrijkt, versterkt, verwondert, verblijdt en altijd verbindt. Zij doen dat voor alle inwoners, voor culturele instellingen en het onderwijs, voor kunstenaars en amateurverenigingen, voor bedrijven en iedereen die zich inzet voor een bloeiend cultureel klimaat in de gemeente Rheden.

Kom naar het Open Air op de Pinkenberg!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s