Tweede Open Air

Isseltaler Musikanten in Openluchttheater de Pinkenberg

Voor het eerst na de ‘coronapauze’ gaan de Isseltaler Musikanten weer optreden en geven een Open Air-concert in Openluchttheater de Pinkenberg. Het optreden wordt gegeven op zaterdagavond 25 september 2021, aanvang 19.00 uur in het theater aan de Kluizenaarsweg 4 in Rozendaal. Neem een kussentje en een dekentje of warme jas mee en kom in de buitenlucht genieten van een avond blaasmuziek.

Voor het eerst na de ‘coronapauze’ gaan de Isseltaler Musikanten weer optreden 

In 2020 hebben de muzikanten onder leiding van Cyrille van Poucke gerepeteerd in het theater én een eerste Open Air-concert gegeven. Dat is het orkestleden zo goed bevallen dat zij graag terugkomen naar het theater. Cultuurbedrijf RIQQ liet er geen gras over groeien en plaatste opnieuw een concert van de Isseltaler Musikanten op de theateragenda. Het destijds van de repetitie gemaakte Facebookfilmpje is inmiddels het meest bekeken video op de Facebooksite van het theater. Kaarten à € 7,50 voor dit optreden zijn alleen online te krijgen via de website van de Isseltaler Musikanten,  www.isseltalermusikanten.nl. Telefonisch worden zo nodig betaalinstructies gegeven via 026-3820245. U kunt ook kaarten via de App op de website bestellen. Let op, gezien de 1,5 meterregel zijn er beperkt kaarten beschikbaar.

KAARTEN OPEN AIR

2021-09-25T19:00:00

  dagen

  uren  minuten  seconden

tot

Pinkenberg Open Air

De Isseltaler Musikanten zijn gespecialiseerd in de Böhmische Egerländerblaasmuziek, maar komen gewoon uit het Gelderse IJsseldal en hebben hun standplaats in Rheden. De blaaskapel is uitgegroeid tot een toonaangevende kapel en staat onder leiding van Cyrille van Poucke. De Egerländermuziek is oorspronkelijk volksmuziek uit het Egerland, een regio in het noordwesten van Bohemen (tegenwoordig in Tsjechië rond de stad Cheb (Duits: Eger) en de rivier Eger (Tsjechisch: Ohře). De stad en de rivier heten in het Duits allebei Eger. De muziekstijl is gebaseerd op de Boheemse volksmuziek. 

De Isseltaler Musikanten staan niet alleen in Nederland op de bühne. Het orkest speelde in Zuid Tirol op het muziekfeest in Tramin, is regelmatig te gast in Hamminkeln (Duitsland) en staat in mei 2022 geprogrammeerd op de 3e editie van het Open Air festival Blechlawine in Mayrhofen (Oostenrijk).                                                                                                                                                               

Brouwerij De Snor

De Arnhems-Velpse bierbrouwerij De Snor, serveert op deze avond een aantal speciaal bieren, waaronder de ‘Stoere Snor’, een fruitige IPA met tonen van mango en citrus in geur en smaak en ‘Snor Witje’, een heerlijk fris witbiertje gehopt met Manderina Bavaria, dat voor een subtiele mandarijnensmaak zorgt. 

Op dit moment worden de bieren nog gebrouwen bij huurbrouwerij Huttenklaos in Twente, maar er zijn concrete plannen om een echte brouwerij met proeflokaaloperationeel te hebben in een voormalig garagepand in het hartje van Velp. In het pand van de voormalige Fiat/Lancia garage Du Soleil wordt een horeca-combinatie van restaurant, proeflokaal, bierbrouwerij en een Bed & Breakfast ontwikkeld. De van oorsprong Arnhemse speciaal bierbrouwerij De Snor zal een prominente plaats innemen in het geheel. Nieuwe bieren worden dan nog steeds in Arnhem ontwikkeld, maar de productie vindt plaats in Velp.

Cyrille van Poucke (1962) studeerde trompet aan het Conservatorium van Amsterdam in Nederland bij Klaas Kos van 1981 tot 1988. Tijdens zijn studie onderscheidde hij zich door op te treden met zowel het Nederlandse Nationaal Jeugdorkest, als het Schlesswig Holstein Musik Festival Orchestra met de dirigenten Leonard Bernstein, Sergiu Celibidache en Georg Solti.

Cyrille keert met zijn dirigentschap bij de Isseltaler Musikanten terug naar Böhmische blaasmuziek. Reeds vanaf jonge leeftijd klopt het muzikale hart van Cyrille voor de Egerländermuziek

Cultuurbedrijf RIQQ 

Cultuurbedrijf RIQQ maakt zich sterk voor kunst en cultuur vanuit de overtuiging dat meedoen aan – en genieten van – kunst en cultuur mensen verrijkt, versterkt, verwondert, verblijdt en altijd verbindt. Zij doen dat voor alle inwoners, voor culturele instellingen en het onderwijs, voor kunstenaars en amateurverenigingen, voor bedrijven en iedereen die zich inzet voor een bloeiend cultureel klimaat in de gemeente Rheden.

Kom naar het Open Air op de Pinkenberg!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s