‘Zweimal Blasmusik 2021’ met de Böhmerwaldkapel

‘Zweimal Blasmusik 2021’ met de Böhmerwaldkapel

Isseltaler Musikanten halen weer een topkapel naar Zweimal Blasmusik.

Babberich – De Isseltaler Musikanten hebben in Babberich wederom een groot blaasmuziekfeest georganiseerd. Op zaterdag 23 oktober 2021 hebben onder de noemer ‘Zweimal Blasmusik’ twee bekende blaaskapellen hun komst naar Kulturhus De Borg in Babberich aangekondigd: de Isseltaler Musikanten zelf en de Böhmerwaldkapel. Deze topkapel komt uit het Limburgse Schinnen en timmert flink aan de weg met een zeer gemotiveerde groep muzikanten, waaronder veel jonge talenten.                                                         

Böhmerwaldkapel

In 2015 nam de Böhmerwaldkapel succesvol deel aan de Europese kampioenschappen voor Blaaskapellen en wel in de hoogste klasse ook wel genoemd “Die Profi-Stufe”. De kapel werd benoemd tot Vice-Europameister.

In 2016 heeft De Böhmerwaldkapel op uitnodiging van de familie Lechner deelgenomen aan het Lechnerfest in Bisschofshofen in Oostenrijk met een deelnemersveld van enkel toporkesten uit Oostenrijk, Duitsland en Zwitserland.

Op hun 1e cd “Mit Musik gehn wir auf Reisen” staat onder andere de nieuwe Böhmische klassieker “Böhmische Liebe” van componist Mathias Rauch. Van deze cd zijn er inmiddels in de Benelux, Duitsland en Oostenrijk duizenden verkocht. In juni 2018 werd de 2e CD “Musik fur Feinschmecker” gepresenteerd.

De kapel staat onder leiding van Martin van Diederen. Martin kwam op zeer jonge leeftijd in aanraking met de Böhmische blaasmuziek. Zijn vader Martin Diederen Sr. was muzikaal leider van de toenmalige Böhmerwaldkapel en de Bergkapelle Hillensberg, waar Martin regelmatig als solist op het podium stond. Op 15-jarige leeftijd maakte Martin de overstap naar Die Original Schintaler, een groep die later bekend werd als de Schintaler. Sinds 2013 blies Martin de Böhmerwaldkapel samen met vele muzikanten uit de fanfare Sint Caecilia Schinnen nieuw leven in.                                                                                                                                    

Isseltaler Musikanten

De ‘Isseltaler Musikanten’ uit Rheden zijn organisator van ‘Zweimal Blasmusik‘. ‘Zweimal Blasmusik’ is de vlag die de lading dekt. Het is bedoeld als een serie van blaasmuziekevenementen, waarbij twee topblaaskapellen in een non-stopprogramma op het podium gaan plaatsnemen. In een gezellige entourage kan het publiek genieten van blaasmuziek op topniveau, waarbij door Drumfanfare “St. Jan” Babberich wordt gezorgd voor een hapje en een drankje. Meer informatie op de website van de Isseltaler Musikanten.

Voordat de Böhmerwaldkapel het podium betreden, zullen de Isseltaler Musikanten optreden. Deze muzikanten onder leiding van Cyrille van Poucke spelen op hoog niveau traditionele en nieuwe Böhmische blaasmuziek. Sinds de oprichting in 1977 is de kapel haar Böhmische Egerländerroots trouw gebleven.

Gedurende haar bijna 45-jarig bestaan is de blaaskapel uitgegroeid tot een toonaangevende kapel. Met gemiddeld 12 optredens per jaar zijn de muzikanten op de Bühne te vinden. Niet alleen in Nederland, maar ook bijvoorbeeld in Hamminkeln (Duitsland) bij feesten van de destilleerderij van de befaamde Isseltaler Kruidenlikeur en in Tramin in Zuid-Tirol. In mei 2022 staan de muzikanten geprogrammeerd op het Open Air der Blasmusik Blechlawine in Oostenrijk.

De muzikanten organiseerden meerdere keren Egerländerworkshops en concerten met bekende Duitse en Oostenrijkse professionele muzikanten.

Waar en wanneer?   

Zweimal Blasmusik wordt gehouden op zaterdagavond 23 oktober 2021 in Kulturhus De Borg, Babborgaplein 3a, (6909 DW) Babberich (Zevenaar). De aanvang is 19.00 uur en de zaal gaat om 18.00 uur open. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de zaal en via www.isseltalermusikanten.nl. Kaarten zijn ook via de e-Ticketshop van de Isseltaler Musikanten te bestellen. De toegangsprijs bedraagt € 12,50 per persoon. U kunt ook  kaarten bestellen via 026 – 38 20 245 of per e-mail info@isseltalermusikanten.nl.

facebookbanner zweinl

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s